Nieuws

MARIEKERKE - 

Met Pinksteren 2022 wordt het 49ste Palingfestival georganiseerd in Mariekerke. Duizenden mensen komen er dan weer paling eten voor het goede doel. Omwille van de coronamaatregelen werd het Palingfestival al twee keer afgelast, de organisatoren starten nu de voorbereiding voor de editie van volgend jaar.

 

 

“Met veel goede moed en vooral veel goesting hebben we het nieuwe werkjaar voor het 49ste Palingfestival opnieuw opgestart”, zegt voorzitter Danny Luyckx van de vzw Palingfestivcal Mariekerke. “Anderhalf jaar geleden moesten we ons werkjaar abrupt stoppen wegens Covid-19, maar nu zijn we terug”.

 

Twee jaar na elkaar moesten de organisatoren van het Palingfestival de beslissing nemen dat ze hun evenement niet konden organiseren. Dat was ook een opdoffer voor de vele sociale en caritatieve instellingen en verenigingen die kunnen rekenen op steun van het Palingfestival. “Maar op 4, 5 en 6 juni 2022 is het weer zo ver”, zegt Luyckx, dan organiseren we in ons oude vissersdorp aan de Schelde met zijn feeërieke kaai en zijn typische straatjes, het 49ste Palingfestival.”

 

“We beginnen ons nu met de leden van vzw. Palingfestival-Mariekerke voor te bereiden”, zegt Luyckx. “Tijdens het evenement hopen we weer te kunnen rekenen op de inzet van meer dan zeshonderd belangeloze medewerkers. Zo kunnen we in onze grote tent op het Kouterplein weer vele duizenden mensen Paling in ‘t groen op zijn Mariekerks en ballekes met kriekskes aanbieden. Zoals elk jaar, gaat de opbrengst integraal naar twintig caritatieve instellingen.” (gdb)

Mariekerke, het oude vissersdorp aan de Schelde met zijn feeërieke kaai en zijn typische straatjes, nodigt u graag uit op het 51ste Palingfestival.

De leden van de v.z.w. "Palingfestival-Mariekerke" en de meer dan 600 belangeloze medewerkers verwelkomen u, uw familie en vrienden graag in ons palingrestaurant, met als hoofdschotel, het alom vermaarde streekgerecht "Paling in 't groen op zijn Mariekerks © ".
 

De paling wordt opgediend met brood.

Voor wie géén paling lust zijn er warme balletjes met kriekjes.

 

Het Palingrestaurant is doorlopend geopend op 18-19-20 mei 2024 van 12.00 u tot 20.30 u

 

Registeren als Medewerker kan via deze link :   Ik help mee 

 

De sfeervolle feesttent wordt opgetrokken op het Kouterplein in het aloude vissersdorp Mariekerke aan de Schelde.

Ook bij extreme warmte blijft het in de feesttent aangenaam vertoeven.